Τα Fun Facts των Jelly Belly

Η γεύση Very Cherry παρέμεινε η πιο διάσημη από όλες τις Jelly Belly για δύο ολόκληρες δεκαετίες, μέχρι που το 1998 η Buttered Popcorn ανέβηκε στην πρώτη θέση. Το 2003 η γεύση Very Cherry επέστρεψε ξανά στην κορυφή με περισσότερα από 8 εκατομμύρια καραμελάκια.

Η γεύση Blueberry δημιουργήθηκε για τη γιορτή γενεθλίων του Προέδρου της Αμερικής Ronald Reagan, το 1981. Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από τρεις τόνοι Jelly Belly κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων!

Για ένα Jelly Belly πορτραίτο του Προέδρου της Αμερικής Ronald Reagan χρησιμοποιήθηκαν 10, 000 Jelly Belly καραμελάκια. Το συγκεκριμένο έργο υπάρχει στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Ronald Reagan στην περιοχή Simi Valley, Καλιφόρνια.

Κατά τη διάρκεια της προεδρείας του Ronald Reagan, τα Jelly Belly προσφέρθηκαν στο μεγάλο Oval Γραφείο και στην Air Force One. Ο σχεδιασμός της κατασκευής όπου θα βρίσκονταν τα Jelly Belly, ήταν ειδικός ώστε να μη χαθεί ούτε ένα καραμελάκι κατά τις αναταράξεις!

Απαιτούνται 7- 21 μέρες για να φτιαχτεί μόνο ένα Jelly Belly καραμελάκι.

Το πρώτο Jelly Belly καραμελάκι φτιάχτηκε περίπου στα 1800 από έναν άγνωστο καραμελοποιό. Μία διαφήμιση το 1861 ήταν η αφορμή για να σταλούν τα Jelly Belly στους στρατιώτες που μάχονταν στον Εμφύλιο Πόλεμο.

Τον τελευταίο χρόνο έχουν καταναλωθεί παγκοσμίως τόσα Jelly Belly, ώστε να καλύψουν περισσότερες από πέντε φορές τον γύρο της γης!

Οι πρώτες αυθεντικές οκτώ γεύσεις των Jelly Belly παρουσιάστηκαν το 1976 και ήταν οι Very Cherry, Root Beer, Cream Soda, Tangerine, Green Apple, Lemon, Licorice και Grape.

Τα Jelly Belly είναι τα πρώτα ζαχαρωτά που πέταξαν στο διάστημα, το 1983, κατά την προεδρία του Ronald Reagan και με το διαστημόπλοιο Challenger.

Η Jelly Belly έκανε δωρεά 288, 000 jelly bellly από 47 διαφορετικές γεύσεις για τη δημιουργία του πρώτου jelly bean stop- animation μουσικού βίντεο "In Your Arms" της Kina Grannis. Το βίντεο βγήκε στην αγορά τον Νοέμβριο του 2011.